Menu
ZDRAVLJE

Jednostavne vježbe koje možete vježbati bilo gdje

Stalno pričamo i pišemo koliko je vježbanje važno, posebno u perimenopauzi i menopauzi.

Pa ako vam je teško pokrenuti se, izabrati teretanu, pilates, jogu…ili vam je preskupo platiti program vježbanja, za koji niste sigurni da ćete ga nastaviti, evo rješenja!

Ove vježbe možete vježbati bilo kada i bilo gdje, a posebno u vlastitom domu.

 

Dizanje na nožne prste

Okrenite se prema zidu. Odmaknite se od zida pola metra. Razmak između stopala je širine ramena. Vrške ručnih prstiju lagano naslonite na zid kako biste održavali ravnotežu. Podignite se na prste najviše što možete; ostanite dok ne nabrojite do tri; dišite normalno i zatim se polagano spustite. Dišite. Vježbu ponovite osam puta. Postupno produžavajte vrijeme koje provodite na prstima – tako da stojite na prstima trideset sekundi.

 

Dizanje na pete

Stanite okrenuti licem prema zidu tako da se možete nasloniti na zid. Polagano podignite nožne prste i jagodice stopala sve dok ne uspostavite ravnotežu na petama. U tom položaju ostanite dok ne nabrojite do tri. Polako se spustite. Dišite. Ponovite vježbu. Napravite osam ponavljanja i postupno produljujte vrijeme tijekom kojeg se zadržavate na petama sve dok u tom položaju možete ostati dok nabrojite do trideset.