Menu
NOVOSTI

Kako emocije u menopauzi utječu na zdravlje

Nekidan sam bila na godišnjem pregledu kod dermatologinje i ona mi je govoreći o sunčanju bez zaštite kojemu smo se svi izlagali kao djeca, kazala jednostavnu, a vrlo dojmljivu rečenicu: Koža pamti.

To bi se isto moglo reći za to što nam se događa u menopauzi kad obolijevamo od raznih bolesti kojima dotad nikad nismo bile sklone – mogle bismo reći: Tijelo pamti.

Jer, ako imate gomilu neprerađenih emocija, one će izbiti na površinu baš negdje oko menopauze. Kao posljedica toga, tvrdi naša draga i često citirana dr. Northrup, možete postati osjetljiviji na bolesti.
Tijekom vremena kod osobe koja pod utjecajem straha stalno uključuje mehanizam bori-se-ili-bježi, može se razviti dijabetes, visoki krvni tlak ili čak neka autoimuna bolest, npr. lupus ili reumatska groznica.

Gdje ćete biti pogođeni ovisi o najslabijoj karici u vašem tijelu, mjestu gdje vas je vaša genetska struktura učinila najranjivijom.

Razmislite o ovome i o svojim emocijama s kojima se niste pozabavile tijekom godina. Ne gurajte glavu u pijesak jer tijelo pamti pa vas može i podsjetiti.
I pričajte nam…