Menu
MENOPAUZA / ZDRAVLJE

Proljetna dijeta smanjuje kilograme i donosi zdravlje

U prve znakove proljeća spadaju duži dani i toplije vrijeme. Iako je ove godine zima bila neuobičajeno topla, a klima generalno postaje teško predvidiva i s velikim oscilacijama, ipak s dužim dnevnim svjetlom postajemo svjesni približavanja toplijih dana, a oni sa sobom nose oskudnije odijevanje.

Izbor svježih namirnica se polako i sigurno povećava što znatno olakšava odluku da je stigao pravi trenutak za rješavanje suvišnih kilograma. Umjesto tradicionalnog pristupa izbacivanja pojedinih grupa namirnica, puno bolja varijanta jest povećavanje zdravih nutritivno bogatih namirnica kao što su povrće i voće, a onda će posve prirodno doći do smanjivanja ostalih komponenti prehrane.

Uravnotežena prehrana

Težiti uravnoteženoj prehrani jest neophodno iz više razloga, a neki od njih su;

  • osigurava tijelu ključne hranjive tvari neophodne za normalno funkcioniranje (proteine, ugljikohidrate, masti, vitamine i minerale)
  • prevenira bolesti zbog jačanja imunološkog sustava
  • poboljšava raspoloženje i koncentraciju te smanjuje rizik od depresije i anksioznosti
  • osigurava potrebitu energiju za obavljanje svakodnevnih aktivnosti i održavanje vitalnosti.
Proljetne namirnice

Proljeće donosi pregršt svježih mladih plodova koji baš u tom godišnjem dobu imaju najbolji okus i najveću nutritivnu vrijednost. Navest ćemo nekoliko karakterističnih:

  • mladi grašak ima bolji ukus od smrznutog, a bogat je željezom i antioksidansima kao što su beta karoten i lutein
  • jagode: jedna šalica sadrži 3 grama vlakana i više od preporučene dnevne doze C vitamina
  • razne vrste zelenih lisnatih salata bogatih vlaknima i skromnih energetskih koje daju volumen obroku i smanjuju potrebu za energetski bogatijim dijelovima obroka
  • šparoge: njihovo nutritivno bogatstvo je proporcionalno visokoj vrijednosti pušleka (maca) na tržnici

Za sve one koji imaju višak kilograma sada je idealan trenutak nazvati Studio za njegu tijela Močinić (www.mocinic.hr) koji se nalazi u Zagrebu (Brozova 30) i krenuti s transformacijom u zdraviju i ljepšu varijantu sebe.

Ako ste zadovoljni svojom figurom, a želite  sigurno i neinvazivno poboljšati tonus ili pomladiti se ili smanjiti znakove starenja, opet preporučujemo – nazovite 01-3668-320 (studio Močinić) jer osim preko 30 godina prakse kombiniraju tradicionalne metode s najsuvremenijom tehnologijom.