Menu
MENOPAUZA / NOVOSTI / ZDRAVLJE

Kako mi je maca ublažila simptome menopauze

Na simptome perimenopauze i menopauze me nažalost nitko nije upozorio, pa sam ostala u potpunosti zatečena, primijetivši da „odjednom“ imam problema s nesanicom, pamćenjem, koncentracijom i nedostatkom energije. Kako sam izrazito aktivna osoba, ti su mi simptomi u kratkom razdoblju značajno smanjili kvalitetu života, a moram priznati i mojim ukućanima.

U potrazi za što kvalitetnijim rješenjem (u tom trenutku još uvijek nije postojao spasonosni portal www.pricajmiotome.com), okrenula sam se međunarodnim stručnjakinjama, poput dr. Sare Gottfried koja mi je ubrzo postala pravim guruom.

Uz brojne spasonosne savjete upravo mi je ona ukazala na macu koja po njezinim riječima dokazano povećava razinu estradiola u menopauzi i pomaže kod nesanice i depresije, problema s pamćenjem, koncentracijom i nedostatkom energije, kod naleta vrućine i vaginalne suhoće, a ujedno i poboljšava indeks tjelesne mase i gustoću kosti. I kao da to nije dovoljno, dokazano pobuđuje libido i smanjuje anksioznost i depresiju, a sve su to simptomi niske razine estrogena.

Rješenje sam pronašla, a sad je samo trebalo pronaći kvalitetan proizvod. Srećom nisam dugo tražila, otkrivši Bioandinu, koja jedina na hrvatskom tržištu nudi želatiniziranu, termički obrađenu macu. Takva je maca znatno podnošljivija za probavu, što je meni, koja imam osjetljivu probavu iznimno značajno.

Bioandina u svojoj ponudi ima Premium Mix Macu i Crvenu Macu, a obje su dostupne u obliku praha i kapsula. Već duže vrijeme koristim obje varijante, jer mi kad sam u uredu ili kod kuće, više odgovara popiti macu u obliku praha, a kad sam na putovanju, sa sobom obavezno nosim macu u kapsulama.

Moje iskustvo s ovim proizvodima je definitivno odlično: otkad koristim Bioandinine mace uvelike su se smanjili simptomi menopauze koji su me mučili – bolje spavam, a imam i više koncentracije i energije. Stoga, ako tražite kvalitetne prirodne proizvode za ublažavanje simptoma perimenopauze i menopauze, preporučujem Premium Mix Macu i Crvenu Macu!

Mila (56)