Menu
MENOPAUZA / NOVOSTI

Kako smanjiti ispadanje kose

Jeste li znale da svaka osoba ima na vlasištu otprilike 100.000 korijena kose. Opadanje kose je čest problem s kojim se suočava mnogo ljudi, među njima je i podosta žena u perimenopauzi i menopauzi. Oko 80 posto korijena kose na glavi je u fazi rasta, dok približno 20 posto odmara. Ovaj prirodni omjer se konstantno mijenja. Svaki dan izgubimo između 60 do 100 dlaka, što je potpuno normalno. Međutim, veći broj opadajućih dlaka tijekom dužeg perioda može ukazivati na povećano opadanje kose.

Brojni su uzroci opadanja kose, uključujući:

  • Hormonalna neravnoteža: Primjerice smanjenje razine estrogena kod žena, hormonalnih promjena nakon trudnoće i tijekom menopauze.
  • Stres, prehrana i sezonske promjene.
  • Agresivni kozmetički tretmani i često bojanje kose.
  • Aktivnost folikularnih stanica: Ove stanice proizvode kosu i zadržavaju je na glavi tokom određenog vremenskog perioda. Njihova aktivnost konstantno oscilira između mirovanja i proizvodnje.

Period menopauze je posebno osjetljiv jer se mijenjaju razine hormona, što može utjecati na zdravlje vlasišta i korijena kose. Dodatno, opadanje kose može uzrokovati i druge promjene povezane s procesom starenja tijela.

Međutim, postoje načini za poboljšanje zdravlja kose i smanjenje opadanja. Jedna od opcija je korištenje ekstrakta guarane, koji ima višestruke koristi:

  • Potiče rast kose.
  • Djeluje antioksidativno, pomažući zaštiti folikula kose.
  • Poboljšava cirkulaciju krvi, osiguravajući folikulima potrebne hranjive tvari.

BIO-FORCE LINIJA ZA OSNAŽIVANJE KOSE

Linija Bio-Force pruža sveobuhvatan pristup njezi kose. Sastoji se od šampona, losiona za kosu i ampula za intenzivni tretman koji sadrže ekstrakte grožđa, guarane i druge aktivne sastojke, koji pomažu u jačanju i obnavljanju vlasišta te potiču rast kose. Također sadrži mikrokapsulirane aktivne sastojke koji se postepeno otpuštaju, što omogućava dugoročne koristi.

Tijekom perioda menopauze posebno je važno posvetiti pažnju zdravlju vlasišta i kose. Pravilnom njegom i korištenjem odgovarajuće kozmetike možemo spriječiti ili smanjiti opadanje kose te očuvati zdravlje i ljepotu kose čak i u ovim promjenjivim životnim periodima.

Uz to, prehrambena dopunska sredstva poput onih koje nudi linija Bio-Force mogu pomoći u očuvanju zdrave kose i vlasišta. Ova dodatna sredstva sadrže sumporne aminokiseline, vitamine i minerale koji podržavaju zdravlje kose te ekstrakte grožđa i guarane, koji djeluju antioksidativno i potiču rast kose. Redovitom upotrebom ovih dodataka možemo ojačati našu kosu iznutra prema vani te očuvati njezinu snagu i sjaj.

Za dodatne savjete i prijedloge o odgovarajućoj njezi kose možete se besplatno konzultirati s stručnjacima. Pišite na adresu savjetovanje@pharmagea.hr i njihov tim će vam rado pružiti savjete o najboljim pristupima njege kose i pomoći vam odabrati proizvod koji najbolje odgovara vašim potrebama. Zdrava i lijepa kosa ključna je za samopouzdan i blistav izgled, stoga je važno posvetiti im odgovarajuću pažnju i njegu, posebno u periodima poput menopauze, kada se mogu pojaviti brojne promjene u tijelu. Proizvode Bioclin možete pronaći na pharmagea.hr.