Menu
NOVOSTI

Može se poslovno uspjeti i u srednjoj dobi, evo sjajnih primjera

Neke od iznimno uspješnih i planetarno poznatih žena nisu rano ostvarile svoj uspjeh – neke od ovih dama poslovno su uspjele tek nakon četrdesete, a mi vam donosimo njihov put k uspjehu ne bi li vas potaknuli i inspirirali! Ako su mogle one, zašto ne biste i viJ

 

Toni Morrison

Dobitnica Nobelove i Pulitzerove nagrade, Toni Morrison nije uvijek uživala toliki uspjeh u poslovnom životu. U šezdesetim godinama prošlog stoljeća Toni je radila kao urednica za izdavačku kuću Random House, a prije toga je bila profesorica engleskog jezika dvaju fakulteta u Teksasu. Njezin prvi izdani roman nije zaživio među širom publikom, iako su ga kritičari hvalili, a proslavio ju je tek treći roman Solomonova pjesma koji joj je i osigurao Nobelovu nagradu u četrdeset i šestoj godini života.

 

Vera Wang

Najpoznatija dizajnerica vjenčanica na svijetu prije svoje četrdesete bila je profesionalna klizačica, ali nakon završenog fakulteta u potpunosti se zaljubila u modu. Sa samo 23 godine postala je modna urednica časopisa Vogue, a čak je radila i za Ralpha Laurena. Sav ovaj uspjeh nije joj donosio ono za čim je žudjela, a prekretnica dogodila se kada je u četrdesetoj planirala svoje vjenčanje. Nije mogla vjerovati koliko je siromašan izbor vjenčanica u salonima, pa je sama dizajnirala svoju. Godinu dana nakon toga Vera je otvorila svoj prvi salon vjenčanica u New Yorku, a sada ima salone po cijelom svijetu.

 

Julia Child

Poznata kuharica nije niti znala kuhati do svoje 36. godine, a prvo je htjela biti spisateljica. Pisala je drame i kratke priče, ali ih nitko nije htio objaviti. Tijekom Drugog svjetskog rata Julia je volontirala u informativnoj agenciji u Washingtonu, pa je zahvaljujući poslu proputovala svijet, upoznala kuhinju Kine i Šri Lanke. U Parizu je naučila kuhati te je tamo i otvorila vlastitu školu kuhanja, pa i napisala kuharicu koja je postala svjetski bestseler te držala tu titulu pet godina zaredom. U pedeset i prvoj godini najveću slavu je postigla kuharskom emisijom The French Chef koja se prikazivala na 96 različitih kanala diljem SAD.

 

Kathy Bates

Jedna od najpoznatijih glumica, Kathy je sedamdesete i osamdesete godine prošlog stoljeća provela kao kazališna glumica. Za svoju ulogu u ‘night, Mother, 1983. godine Kathy je čak bila nominirana za nagradu Tony u kategoriji najbolje glavne glumicu u predstavi. Veliku slavu doživjela je sedam godina nakon, u svojoj 42. godini, izvanredno odglumljenom ulogom Annie Wilkes u trileru Misery.