Menu
MENOPAUZA / ZDRAVLJE

Pet promjena koje se tijekom menopauze događaju u probavi i crijevima

Tijekom menopauze, žene često primjećuju promjene u probavnom sustavu i crijevima. Ove promjene mogu uključivati:

1. Zatvor: Hormonalne promjene tijekom menopauze mogu usporiti crijevnu peristaltiku, što može dovesti do zatvora.

2. Nadutost: Hormonalne fluktuacije mogu uzrokovati nadutost i osjećaj napetosti u trbuhu.

3. Gubitak apetita: Neke žene u menopauzi primjećuju smanjen apetit, što može utjecati na unos hranjivih tvari.

4. Povećan rizik od osteoporoze: Smanjenje razine estrogena tijekom menopauze može povećati rizik od osteoporoze, što može utjecati na crijevnu funkciju.

5. Urinarna inkontinencija: Menopauza može dovesti do slabljenja mišića zdjelice, što može utjecati na kontrolu mjehura i crijeva.

Važno je obratiti pažnju na svoje tijelo tijekom menopauze i konzultirati se s liječnikom ako primijetite bilo kakve značajne promjene u probavi ili crijevima kako bi se isključili ozbiljniji problemi i pružila odgovarajuća skrb. Također, pravilna prehrana, redovita tjelesna aktivnost i upravljanje stresom mogu pomoći u održavanju zdravog probavnog sustava tijekom menopauze.

Dodavanje prebiotika ili probiotika u prehranu može biti odličan način za poboljšanje zdravlja crijeva. Prebiotici imaju zadaću hranjenja dobrih bakterija  crijevima dok su probiotici žive dobre bakterije.

Bio-Kult® kapsule sadrže čak 14 sojeva različitih dobrih bakterija u samo jednoj kapsuli. Inovativni višesojni pripravci rezultat su dugogodišnjih znanstvenih istraživanja, a svaki soj dobrih bakterija u potpunosti je identificiran, istražen i pomno odabran. Sadržaj kapsule Bio-Kult®može se umiješati u hranu ili piće, jer su žive kulture mikroorganizama u Bio-Kult® kapsulama otporne na želučanu kiselinu.