Menu
MENOPAUZA / NOVOSTI

Plavo svjetlo šteti našem snu, ali i koži

Jedan od najtežih simptoma perimenopauze i menopauze jest naravno nesanica. Zašto? Zato što se cijela struktura sna potpuno mijenja kada uđemo u četrdesete ili pedesete.

Više ne spavamo jednako dubokim snom, naši REM ciklusi sve su manje povezani s memorijom, te sve više vremena provodimo u onom, dobro poznatom stadiju laganog sna.

I prije su se žene budile zbog valova vrućine, stresa, previše i preteške hrane i alkohola…, a odnedavno smo se okružile mobitelima i ostalim gadgetima, te društvenim mrežama na kojima obožavamo visiti baš prije spavanja.

Ekrani na mobitelima emitiraju takozvano plavo svjetlo koje negativno utječe na ljudski san. Naime, plavo svjetlo usporava nastanak melatonina, hormona koji omogućuje spavanje.

Stoga je jedan od važnijih savjeta, posebno ako imate problema s nesanicom da prestanete koristiti mobitel najmanje sat vremena prije spavanja i držite ga u odvojenoj prostoriji.

Znamo da nije lako, ali pokušajte – opustit ćete se, a sve propušteno na društvenim mrežama možete nadoknaditi sljedeće jutro.

Međutim, ovim savjetom nismo riješile problem utjecaja plavog svjetla na našu itekako osjetljivu kožu koje joj, gle čuda, dodatno šteti.

Ali evo rješenja: iznimno zanimljiva inovacija dolazi u obliku seruma nazvanog Lucent, hrvatskog kozmetičkog brenda Fraktal Beauty koji se primarno obraća ženama u menopauzi.

Razvijen je kako bi kožu zaštitio i oporavio od plavog ili HEV svjetla kojemu smo stalno izloženi.

Malo je poznato da HEV svjetlo dublje prodire u kožu od UVA / UVB zračenja i samim time je dubinski može oštetiti. Serumom Lucent postignuta je 35% prevencija od oksidativnog stresa (ROS), izazvanog plavim svjetlom i 22% prevencija od pojave hiperpigmentacije izazvane plavim svijetlom.

Uz to, Lucent se zbog svoje boje može nositi i kao tonirana krema jer uz nju ten postaje ujednačen i dobiva lagano preplanuli, zdraviji izgled.

Članak je nastao u suradnji s hrvatskim kozmetičkim brendom Fraktal beauty koji je razvijen kako bi unaprijedio zdravlje kože tijekom menopauze. No, kozmetika je namijenjena svima koji žele djelovati ciljano na pojedine probleme ili utjecati na zdravlje kože.

Više o inovativnim rješenjima iz Fraktal beauty na stranci: 
www.fraktalbeauty.com | www.instagram.com/fraktal.beauty | www.facebook.com/fraktal.cosmetics