Menu
ŽIVOTNI STIL

Ove pogreške u šminkanju vas čine starijima!

crveni-ruz-za-usne

Želimo izgledati lijepo, zar ne?

Za to je šminka  idealan saveznik, ali veoma lako može postati neprijatelj. Upravo šminkanjem na isti način kao i prije deset ili dvadeset godina, ne izgledamo bolje i mlađe već starije. 

Zato vas ovaj put upozoravamo na pogreške u šminkanju zbog kojih izgledate starije.  

Nanosite pretamni ruž

Čak i ako se ne šminkate puno, vjerojatno barem nanesete malo ruža ili labella na usnice. Međutim, morate paziti na nijansu. Pretaman ruž čini usne tanjima i ističe borice oko usna. Ako imate tanke usne, tamni ruž zamijenite svijetlijom i nježnijom nijansom – ali bez previše sjaja. 

Ne koristite hidratantnu kremu

Kao u mnogo čemu i u šminkanju su osnove najbitnije. Starenjem naša koža postaje suha, stoga namažite lice hidratantnom kremom. Time ćete nahraniti svoju kožu koja svakako vapi za tim. Osim toga, nakon što nanesete ostatak šminke, bore će biti manje vidljive jer koža neće upiti šminku. Preporučujemo hidratantne kreme koje sadrže hijaluronsku kiselinu i vitamin C. Ovakve kreme će dugo držati vašu kožu hidratiziranom. Uz to, pijte i puno vode!

krema-za-lice

Koristite pogrešnu boju pudera

Presvijetao puder čini vaše lice neprirodno blijedim i odajete dojam da ste bolesni, dok pretaman puder može još više istaknuti bore. Da izbjegnete čudne poglede i razočaranje u ogledalu, koristite puder što sličniji vašem tenu. Ako trgovina ili drogerija u kojoj kupujete make up ima testere, nanesite malo pudera na ruku da usporedite nijanse.

Osim boje, pripazite i na količinu pudera koji stavljate na svoje lice. Stavite točno onoliko koliko je potrebno da pokrijete nepravilnosti – vaša koža će moći kako-tako disati.
Preporučujemo kremaste pudere koji će manje od onih u kamenu ili prahu isticati bore.

Pročitajte članak: Što smo starije, koža nam se sve više stanjuje – zašto?

Ne stavljate korektor na kapke

Svi (osim možda muškaraca – čast iznimkama) znaju da se korektor najčešće koristi za prekrivanje podočnjaka. Ali ulaskom u srednje godine, problematični ne moraju biti samo podočnjaci već i kapci. Zato preporučujemo da, osim nanošenja korektora na podočnjake, nanesete tanki sloj i na kapke. S godinama oni postaju tamniji, a žilice postaju vidljivije. Nakon što nanesete primer na kapke, natapkajte i mrvicu korektora na njih. 

Koristite tamni korektor

Kad smo već kod korektora, ne zaboravite još jednu bitnu stvar. Ako koristite pretaman korektor – prestanite što prije. Kao i za puder, i u ovom slučaju vrijedi da uskladite boju korektora s bojom vaše puti. 

Ne bojate luk obrva

S godinama naše obrve gube pigment i svoju prijašnju gustoću. Mnogo žena boja svoje obrve, ali nerijetko pogrešno. Evo kako to pravilno napraviti.
Umjesto da ispunite cijelu obrvu bojom, napravite nekoliko laganih pokreta koristeći neutralnu nijansu. Osim toga, malo više boje nanesite na sami luk – tako ćete si podići obrvu i izgledati mlađe.
Savjet plus: ne čupajte sijede dlake, već i njih prekrijte sjenilom ili olovkom za obrve.

Koristite pretamna sjenila

Opet govorimo protiv tamnog make-upa! Ne bez razloga. Primjerice, kad koristite pretamna ili metalik sjenila, tako si vizualno zatvarate oči i činite ih manjima. Svijetlija sjenila će otvoriti vaše oči i učiniti vas mlađima.

Ne koristite rumenilo

Trunka rumenila ali ne onog u prahu ili kamenu – isušit će vam kožu) će vam podariti onaj mladenački sjaj. Mnogo žena ne zna kako ga nanijeti i zato ga ne koristi – ali nije tako teško. Morate ga samo nanijeti prstom na jagodice – od vrha prema van.

rumenilo-za-lice

Ne šminkate se

Ako ste ljubiteljica prirodnog izgleda, to ne znači da se ne možete povremeno našminkati – lagano i suptilno. Izgledat ćete svježije i mlađe! Možete se držati gornjih savjeta.

Foto: Pixabay