Menu
ŽIVOTNI STIL

Preporučujemo najnoviji roman Elene Ferrante!

mracna-kci

Talijanska autorica Elena Ferrante se nakon prethodne uspješnice Lažljivi život odraslih vratila s novim romanom Mračna kći.
Čitatelji koji već poznavaju opus ove autorice će guštati u njenim prepoznatljivim i snažnim ženama, jednostavnom, a pitkom stilu i bit će suočeni s cijelim nizom pitanja o majčinstvu, žaljenju za prošlošću i ljudskim odnosima.

Roman je na hrvatskom jeziku objavila izdavačka kuća Profil, a prijevod potpisuje vrsna Ana Badurina.

Protagonistica je Leda, rastavljena profesorica srednjih godina, ostala je sama nakon što su joj kćeri otišle k ocu u Toronto. Odlučila je otići na ljetovanje u mjestašce na Jonskome moru i premda se sprema na razdoblje nelagodne samoće i nostalgije za kćerima, neočekivano uživa u osjećaju potpune slobode.

Svakodnevno odlazi na plažu, a tamo joj pažnju zaokuplja mlada majka, Nina, koja se predano bavi svojom kćeri u pratnji velike i bučne obitelji. Nakon jednog naoko sitnog događaja, Ledu preplavljuju sjećanja na teške i nekonvencionalne odluke koje je donosila kao majka, a koje su joj odredile život.

Mračna kći slojevita je meditacija o majčinstvu, snažna priča o podvojenim osjećajima koje gajimo prema svojoj djeci te izniman pokušaj definicije ženskog iskustva, slobode, odgovornosti, žudnje i zadovoljstva.

Prema ovome je romanu Maggie Gyllenhaal snimila istoimeni film s Oliviom Colman, Dakotom Johnson, Jessie Buckely, Peterom Sarsgaardom, Paulom Mescalom i Edom Harrisom te je nagrađena nagradom za najbolji adaptirani scenario na ovogodišnjem Venecijanskom filmskom festivalu. Film se očekuje u distribuciji u prosincu.

Roman Mračna kći možete kupiti ovdje.