Menu
MENOPAUZA / NOVOSTI

Umorniji ste nego ikada? Evo što može pomoći

Umorni ste i nikako da se odmorite? Je li moguće da ste u menopauzi?

Upravo je umor jedan od glavnih simptoma ovoga životnog razdoblja.

Pa ako se borite s umorom tijekom menopauze, evo nekoliko korisnih savjeta:

  1. Dobar san: Pokušajte osigurati redovit i kvalitetan san. Stvaranje mirnog okruženja za spavanje i usvajanje zdravih navika prije spavanja može pomoći.

  1. Prehrana: Uravnotežena prehrana bogata hranjivim tvarima poput voća, povrća, cjelovitih žitarica i proteina može pružiti energiju i podržati vaše tijelo.
  1. Tjelesna aktivnost: Redovita tjelesna aktivnost može poboljšati energiju i opće zdravlje. Čak i umjereno vježbanje kao šetnja, joga ili plivanje može biti korisno.
  1. Stres upravljanje: Tehnike opuštanja poput meditacije, dubokog disanja ili joge mogu vam pomoći da se nosite sa stresom koji može pogoršati umor.
  1. Razgovor s liječnikom: Ako umor postane ozbiljan ili se ne poboljšava, razgovarajte sa svojim liječnikom. Moguće je da postoji osnovni medicinski uzrok umora koji se mora istražiti.
  1. Vitamini i dodaci: Ponekad dodaci prehrani poput vitamina D, B12 ili željeza mogu pomoći kod umora, ali je važno konzultirati se s liječnikom prije uzimanja bilo kakvih dodataka.

Sjetite se da svako tijelo reagira drugačije, pa je važno slušati svoje tijelo i prilagoditi svoje navike kako biste pronašli najbolji pristup za sebe.