Menu
MENOPAUZA / ZDRAVLJE

Zašto je važno uzimati probiotike u menopauzi

Često ovdje pišemo kako je važno uzimati probiotike u perimenopauzi, menopauzi i postmenopauzi, ali kako je ponavljanje majka znanja, da još jednom na jednome mjestu ponovimo zašto je važno uzimati probiotike baš tijekom ovog razdoblja u životu žene.

Očuvanje zdravlja vagine: Tijekom menopauze smanjenje razine estrogena može uzrokovati promjene u vaginalnom okruženju i povećati rizik od vaginalnih infekcija. Probiotici koji sadrže bakterije poput Lactobacillusa mogu pomoći u očuvanju zdrave ravnoteže u vagini.

Potpora probavnom zdravlju: Probiotici mogu pomoći u održavanju ravnoteže crijevne mikroflore, što je važno za pravilno probavljanje hrane i apsorpciju hranjivih tvari.

Jačanje imunološkog sustava: Imunološki sustav također igra ključnu ulogu u zdravlju tijekom menopauze, a probiotici mogu pomoći u podršci njegovoj funkciji.

Kako biste uzimali probiotike tijekom menopauze, trebali biste razmotriti sljedeće smjernice:

Konzultacija s liječnikom: Preporučljivo je konzultirati se sa svojim liječnikom prije nego što počnete koristiti probiotike. Oni će vam moći preporučiti odgovarajući probiotik i dozu prema vašim specifičnim potrebama.

Raznolikost sojeva: Odaberite probiotike koji sadrže različite vrste bakterija, uključujući Lactobacillus i Bifidobacterium, kako biste podržali raznolikost crijevne mikroflore.

Bio-Kult® kapsule sadrže čak 14 sojeva različitih dobrih bakterija u samo jednoj kapsuli. Inovativni višesojni pripravci rezultat su dugogodišnjih znanstvenih istraživanja, a svaki soj dobrih bakterija u potpunosti je identificiran, istražen i pomno odabran. Sadržaj kapsule Bio-Kult®može se umiješati u hranu ili piće, jer su žive kulture mikroorganizama u Bio-Kult® kapsulama otporne na želučanu kiselinu.

Pravilna doza: Slijedite upute na pakiranju ili preporuke svog liječnika o doziranju. Doza probiotika može varirati ovisno o vašim individualnim potrebama.

Redovita upotreba: Kontinuirana upotreba probiotika može pomoći u održavanju njihovih blagotvornih učinaka.

Promjene u prehrani: Osim uzimanja probiotika, razmotrite i promjenu prehrane kako biste podržali zdravlje crijeva. To uključuje unos vlakana, voća, povrća te ograničavanje unosa šećera i prerađene hrane.

I za kraj još jednom napomena – važno je konzultirati se sa stručnjakom kako biste osigurali da probiotici odgovaraju vašim potrebama i zdravstvenom stanju tijekom menopauze.