Menu
NOVOSTI

Mesna juha je dobra za imunitet, probavu, štitnjaču, a i pomlađuje

Jedete li mesnu juhu? Ako ne, trebali biste i to što češće. Naime, mesna juha je prirodni lijek protiv artritisa, osteoporoze, autoimunih bolesti i mnogih drugih zdravstvenih problema.

Mesna juha temelj je kineske medicine, a kokošja juha je čak i poznata pod nazivom „židovski penicilin“.

Kuhane kosti govedine, piletine te riblje kosti obiluju amino-produktima kao što su kolagen i elastin, a sadrže i minerale kao što su kalcij, magnezij te fosfor. A uz sve ove impresivne dobrobiti, naše tijelo lakše upija prirodne masnoće u mesnim juhama nego iz bilo kojih skupih dodataka prehrani.

Koje su dobrobiti mesne juhe?

  • Pomlađuje  –  u njoj ima toliko kolagena i elastina da ćete u tren oka zaboraviti na skupe kremice i botoks. Japansko istraživanje potvrđuje da kolagen u mesnoj juhi ne samo da usporava starenje kože već poboljšava i njezino sveukupno stanje.
  • Provodi prirodnu detoksikaciju – mesne juhe obiluju glicinom, najjednostavnijom aminokiselinom među proteinskim aminokiselinama koja podupire prirodnu detoksikaciju opskrbljujući naše tijelo potrebnim antioksidantima.
  • Podupire nadbubrežnu žlijezdu – mesna juha detoksira bubrege te ih hrani, umanjujući razine stresa u tijelu.
  • Podupire rad štitnjače – riblje glave jačaju štitnjaču, stoga glave ne bacajte već od njih napravite hranjivu juhu koju, ovisno o količini, možete pijuckati cijeli dan.
  • Jača kosti i zglobove – ako pijemo dovoljno mesne juhe, ne trebamo se brinuti o unosu kalcija, jer želatina i kolagen iz mesnih juha osnažuju kosti i zglobove.

Pročitajte članak: 3 dobrobiti kolagena

  • Poboljšava probavu – želatina iz mesnih juha pravi je lijek za one s probavnim problemima. Želatina umiruje sluznicu probavnog trakta te pojačava lučenje želučane kiseline kako bi se hrana što bolje probavila. Mesne juhe obiluju aminokiselinom L-Glutamin koja liječi crijevna oštećenja.
  • Jača imunitetbijele krvne stanice u koštanoj srži bogat su izvor dodatnog imuniteta, a mesna juha izvlači svaku mrvicu dobrobiti iz kuhanih kostiju i mesa.

Možda zvuči komplicirano, ali uvjereni smo da vrijedi propatiti (i malo se uznojiti) za zdravlje. Ako ne vjerujete nama, pitajte Halle Berry!  🙂