Menu
MENOPAUZA / VEZE

Stiže pomoć kod smanjenog libida u menopauzi!

Kao što smo već u nekoliko navrata pisali na našem portalu testosteron je bitan hormon za žene, a njegova proizvodnja u tijelu značajno opada nakon menopauze.

Iako su u nekim zemljama testosteronske kreme i gelovi dostupni kao pomoć ženama s gubitkom seksualnog nagona, one moraju same nanijeti točnu količinu na kožu, a u nekim slučajevima moraju koristiti proizvode koji su izvorno namijenjeni muškarcima. Proizvodi se također mogu prenijeti na druge površine ili materijale, poput odjeće, nakon što se nanesu na kožu.

Stoga je mnogim ženama pobudila nadu najnovija vijest koju donosi britanski The Guardian, kako će UK pokrenuti prva svjetska klinička ispitivanja novog testosteronskog flastera usmjerenog na jačanje libida kod žena sa simptomima menopauze.

Romantic Couple

Trenutačno ne postoji odobreni flaster za isporuku testosterona – koji bi se zalijepio za kožu da isporučuje hormon i koji bi trebalo mijenjati samo dva puta tjedno – za žene koje pate od simptoma menopauze.

Utoliko je važnija vijest da će Medherant, tvrtka koju je osnovao profesor David Haddleton sa Sveučilišta Warwick, najesen započeti s kliničkim ispitivanjima učinka flastera na libido.

Ako prođu dobro i tretman dobije regulatorno odobrenje, ovo bi bio jedini nadomjesni flaster za testosteron dostupan u cijelom svijetu, rekao je Haddleton.

“Posao koji obavljamo u Medherantu i Warwicku nije samo teoretski, već je usmjeren na problem s kojim se žene suočavaju, a koji može drastično utjecati na njihov svakodnevni život i posao.Mogli bismo imati proizvod koji je prijeko potreban, a jednostavno nije dostupan. S tehnologijom za koju je već dokazano da djeluje, možemo upotrijebiti naš novi flaster na dobrobit žena. Nadamo se da će ovo promijeniti život žena koje pate od nedostatka libida nakon menopauze na nacionalnoj i globalnoj razini”, zaključio je Haddleton, a mi samo nadodajemo da im držimo fige. Jer seks možda nije najvažniji u životu žene, ali je zasigurno jako važan i zdrav 😊

Za više informacija o menopauzi naručite naš rokovnik i vodič kroz menopauzu po promotivnoj cijeni od 15,00 €