Menu
ŽIVOTNI STIL

Što ste najviše čitale 2021. godine na Pričaj mi o tome

Još jednu godinu polako privodimo kraju, radimo planove za iduću i zbrajamo sve dobre i loše stvari koje su se dogodile od siječnja. Ali nećemo o lošima, već samo o onom dobrome. A za nas su to najčitaniji članci na našem portalu.

Nastavite s čitanjem i saznajte što su naše čitateljice najviše čitale 2021. godine – tko zna, možda ste nešto i propustile!
Ako smo mi propustile neku temu, slobodno ostavite komentar na našoj Facebook stranici i recite nam o čemu biste htjele čitati u 2022. godini!

Kontroverzno istraživanje

Siječanj je obilježio članak o jednom zanimljivom istraživanju. Ukratko, znanstvenici sa Sveučilišta u Queenslandu su u svom istraživanju pokazali da rane menstruacije povećavaju vjerojatnost pojave valunga i noćnog znojenja desetljećima kasnije u menopauzi.

Pročitajte cijeli članak

Najčešći simptomi perimenopauze

Naravno da će među najpopularnijim člancima biti barem jedan o simptomima menopauze, odnosno u ovom slučaju, perimenopauze – prijelaznog razdoblja u kojem tek počinju promjene izazvane fluktuacijama hormona prije posljednje menstruacije.

Najočitiji i najčešći simptom perimenopauze su neredovite mjesečnice. Mogu trajati kraće ili biti obilnije, mogu trajati duže, a ponekad i sasvim izostati što ponekad zna zavarati žene da pomisle da su već ušle u menopauzu.

Želite saznati koji su ostali simptomi? Pročitajte cijeli članak.

Što ne smijemo tolerirati

Gotovo svatko voli ponekad poslušati i neki životni savjet, pa tako i naše čitateljice. Jedan od najpopularnijih takvih članaka ove godine je bio o naoko jednostavnim, ali bitnim sitnicama koje mogu negativno utjecati na samopouzdanje žena, pa ih stoga ne treba tolerirati.

Pročitajte cijeli članak

Simptomi o kojima se malo priča

Hm, što bi to moglo biti, pitate se? To je promjena glasa. Ovaj neobičan simptom je zabilježen kod mnoštva žena, ali ne mora nužno značiti da je povezan uz menopauzu.

Saznajte više o tome kako menopauza utječe na ženski glas.

Postoje tri vrste menopauze

Menopauza je znatno kompliciranija nego što se to čini na prvu, pa tako u ovom članku govorimo o čak tri vrste menopauze.

Pročitajte članak

Savjeti starijih žena za one mlađe

Najviše vjerujemo onima koji su prošli kroz istu situaciju kao i mi. Isto vrijedi i za izazove menopauze. U ovom smo članku izdvojile savjete za žene koje će se tek susresti sa simptomima perimenopauze.

Pročitajte članak

Kako da valunzi postanu prošlost

Valunzi ili valovi vrućine su veoma česti, stoga nije čudno da čitateljice često vole čitati članke sa savjetima za ublažavanje ovog, blago rečeno, neugodnog simptoma. Jedan od najpopularnijih tekstova je bio ovaj članak.

Kada menopauza dođe prerano

Za sve postoje iznimke, pa tako i za menopauzu. Kod nekih žena iz različitih razloga mjesečnica može prestati prije pedesete, pa čak i četrdesete godine.

Ako želite saznati kako i zašto se to događa, pročitajte više ovdje.