Menu
NOVOSTI

Najčitaniji članci u ožujku!

  1. 5 stvari koje ne smijete tolerirati u pedesetima

Što smo starije, postajemo sve više otporne na stvari i situacije koje su nam izazivale neugodu u mladosti, pogotovo situacije vezane uz društvena očekivanja. Upravo nas je strah od osude poticao da donosimo odluke koje zapravo nisu bile dobre za nas.

2. Ovaj simptom menopauze je neobičan, ali je uobičajen

Ako ste primjetile promjene u svom glasu – da postaje promukao, da vam se suši grlo ili da vam glas postaje dublji – to može biti simptom menopauze!

3.Zašto smo u menopauzi nadute i kako se toga riješiti

Kao da nije dovoljno što u perimenopauzi i menopauzi dobivamo lijepi „pojas“ oko struka (već smo pisali zašto je to tako, pa potražite na našoj stranici), nego u ovome razdoblju često patimo i od nadutosti!

4. Savjeti za vježbanje u menopauzi

Vježbanje, odnosno fizička aktivnost, je jedan od preduvjeta zdravog života. Vježbanje ima pozitivan utjecaj na zdravlje krvožilnog sustava, osnažuje naše kosti i zaslužno je za smanjenje ili održavanje tjelesne težine.

5. Miomi mogu biti česti i u menopauzi

Miomi su dobroćudne izrasline u području maternice koje se uglavnom javljaju u reproduktivnoj dobi žene (pogotovo od tridesete do pedesete godine života). Mogu biti različitih veličina – od sitnih do mioma veličine šake, pa i više.

6. Postoje tri vrste menopauze

Ono što se sigurno zna o menopauzi jest da se o njoj puno toga ne zna 😁. Jer, apsolutno svaka žena jedinstveno i drugačije prolazi kroz menopauzu, sve mi nemamo iste simptome, a i intenzitet tih simptoma nije isti.

7. Kako se liječila menopauza

Ako mislite da nas danas ne razumiju, te da olako za sve okrivljuju naše hormone, valja nam otići u ne tako davnu povijest

8. Što je vagus živac?

Promjene izazvane menopauzom mogu biti itekako stresne. Nenadani valovi vrućine, buđenje po noći, promjene raspoloženja, problemi s libidom ili bol u zglobovima se čine kao recept za živčani slom.

9. Vitamin B5 kao pomoć u menopauzi

Ovaj vitamin, koji spada u skupinu B vitamina, je poznat i pod nazivom pantotenska kiselina. Vitamini B skupine predstavljaju bitan element u opskrbljivanju tijela energijom.

10. Pet savjeta koji će vam olakšati tegobe u predmenopauzi

Iako brojni stručnjaci ističu kako tegobe koje dolaze u predmenopauzi i menopauzi uopće ne bi trebalo isticati, već samo lijepe stvari kojih je u ovome vremenu također puno, ipak bi bilo dobro znati što nam može olakšati ponekad nimalo lake…

Foto: Unsplash